top of page

VÆVEDE FORTÆLLINGER
Test af ubemandede kube-væve-stationer i samarbejde med IdéLab på Dokk1 i Aarhus. 

I forbindelse med en sy-uge med fokus på genbrug af forskellige materialer på Dokk1, lavede vi et samarbejde med Sofie Gad, designkoordinator på Dokk1´s IdéLab. 

Vi ville teste om en social væve-aktivitet i TinkerQuben, ville egne sig som en ubemandet aktivitet centralt i Dokk1´s publikumsrum. 

Vi havde et særligt fokus på fællesskab / at folk vævede sammen og bæredygtighed / at de fik mulighed for at væve med flere forskellige kasserede materialer. 

Vi brugte væve-aktiviteten som driver for testen:

Fri kreation med flotte farver i en kendt aktivitet, der er let at tage del i. 

Vi udviklede et flytbart rammevævs set-up, hvor de enkelte væverier / fortællinger kunne afmonteres fra kuberne og sættes sammen til et større billede. 

 

 

To oplevelsedesign-studerende, Line Marie Strandmark Rasmussen og Jeppe Bo Kibsgaard, fra hhv. Aarhus og Aalborg Universiteter, blev tilknyttet testen og stod for at finde og klargøre materialer, vedligehold af aktiviteten samt intern kommunikation / nudging af deltagere i området mm.  

IMG_1024.jpg

Læs hvad Sofie skrev efterfølgende: 

"Tusind tak for samarbejdet! Det har været berigende for os at være med til at teste TinkerQubes som fællesskabende væve i forbindelse med installationen Vævede fortællinger på Dokk1 i efteråret 2021.


TinkerQubes er udover at være æstetisk tiltalende med deres luftige og nordiske udtryk, også et utroligt alsidigt produkt, der let kan anvendes på et utal af måder, og hvor kun vores egen forestillingsevne sætter begrænsningen. Det har været så meningsfyldt at sætte fokus på bæredygtighed og genanvendelse af materialer sammen med dig – og starte en håndholdt kollektiv refleksion om, at meget af det, vi går og smider ud, kan blive til små vævede kunstværker. Værker, som under deres tilblivelse, har sat vigtige overvejelser i gang ift. hvordan vi alle sammen kan forbruge mindre og genbruge verdens ressourcer. Tak for det!

 

Jeg er imponeret over, hvor intuitivt det har været for brugerne at tilgå vævene, og hvor nemt, det har været for både børn og voksne at gå i gang på egen hånd eller fortsætte på et vævet stykke, som er startet af andre. Derudover har installationen i høj grad kunnet passe sig selv, hvilket er en kæmpe værdi i en stor kulturinstitution som Dokk1, og selv efter en travl weekend har vævene stadig taget sig indbydende ud. Vi har fået mange gode erfaringer ud af at teste vævefunktionaliteten sammen med dig og UPFIND.

Sofie Gad

Designkoordinator og formidlingsudvikler | Projektudvikling og brugerinddragelse

Dokk1 | Aarhus Bibliotekerne

Kultur & Borgerservice | Aarhus Kommune

medarbejder_foto_sofie_1.jpg
bottom of page